Jared Kushner, ginerele si consilier apropiat al presedintelui american Donald Trump, se afla intre persoanele vizate de ancheta FBI cu privire la amestecul rus in alegerile prezidentiale, scrie presa americana, citata de AFP.

Anchetatorii FBI ”cred ca Kushner are informatii importante despre ancheta lor”, afirma postul NBC, care preziceaza ca acest lucru nu inseamna ca sotul Ivankai Trump este suspectat ca a comis vreo infractiune.

”O serie de reuniuni” la care a participat Jared Kushner si natura contactelor sale cu Rusia ii intereseaza pe anchetatori, precizeaza The Washington Post (WP).

Considerat un intermediar central al lui Donald Trump in domeniul politicii externe, Jared Kushner s-a intalnit in decembrie cu ambasadorul rus in Statele Unite Serghei Kisliak si cu un bancher rus.

Avocatul lui Kushner, Jamie Gorelick, a anuntat intr-un scurt comunicat ca clientul sau ”a propus deja in mod voluntar sa impartaseasca Congresului ceea ce stie despre aceste intalniri. Va face la fel cu orice alta ancheta”.

Ancheta FBI, condusa de-acum de procurorul special Robert Mueller, vizeaza sa faca lumina asupra unei posibile ”coordonari” intre membri ai anturajului presedintelui american si Guvernul rus.

In centrul acestei anchete se afla fostul consilier pe probleme de securitate nationala al lui Donald Trump Michael Flynn.

Vizat de o citatie in Congres si acuzat ca a primit plati pe care nu le-a declarat din partea unor entitati ruse, Flynn a invocat la inceputul saptamanii dreptul la tacere, refuzand sa furnizeze documente cu privire la aceste legaturi cu Rusia, scrie News.ro.

Investigatiile il vizeaza de asemenea pe fostul director de campanie al lui Trump Paul Manafort.

Suspiciuni cu privire la o complicitate intre apropiati ai lui Donald Trump si personalitati ruse au declansat o veritabila furtuna politica la Washington, unde dezvaluiri in presa se succeda unele dupa altele.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

De la inceputul acestui scandal care-i afecteaza presedintia, Trump a negat vehement orice legatura cu Moscova si a catalogat ancheta FBI si pe cele ale Congresului drept o ”vanatoare de vrajitoare”, insa a recunoscut ca nu poate vorbi decat in nume propriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.