Autoritatile britanice au confirmat, marti seara, ca Salman Abedi este atacatorul sinucigas care s-a detonat in timpul noptii intr-un foaier dintre Manchester Arena si gara Victoria. Un numar de 22 de persoane si-au pierdut viata, inclusiv minori, iar alte 59 au fost ranite in urma atentatului terorist revendicat de catre jihadistii Statului Islamic.

Seful politiei din Manchester, Ian Hopkins, a precizat ca anchetatorii nu vor mai publica in acest moment mai multe detalii despre Salman Abedi, dar a confirmat identitatea acestuia.

Prioritatea noastra, impreuna cu reteaua politista antiterorista si cu partenerii nostri de securitate, este sa continuam sa evaluam daca acesta a actionat singur sau a facut parte dintr-o retea mai larga”, a declarat Hopkins.

Salman Abedi s-a nascut in 1994 in Manchester, fiind al treilea copil dintr-o familie de refugiati libieni, care au fugit de regimul Gaddafi.

Parintii sai de origine libiana au fugit la Londra, inainte de a se stabi in Fallowfield, un cartier situat in partea sudica a zonei metropolitane din Manchester. De asemenea, familia a locuit timp de zece ani in Fallowfield.

Salman Abedi are doi frati si o sora, aceasta avand varsta de 18 ani.

Atacatorul sinucigas a crescut la doar cativa metri de un liceu de fete, care a ajuns in stiri in urma cu doi ani, dupa ce gemenele Zahra si Salma Halane au fugit pentru a se alatura jihadistilor Statului Islamic din Siria. Exista informatii neconfirmate ca intreaga familie, cu exceptia primilor doi fii, s-a intors recent in Libia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.