Procurorii suedezi au renuntat la ancheta pentru viol care il viza pe fondatului WikiLeaks Julian Assange, insa politia britanica a declarat ca va fi arestat daca va parasi Ambasada Ecuadorului, relateaza Reuters.

"Procurorul-sef Marianne Ny a decis astazi (vineri – n.r.) sa puna capat anchetei preliminare privind suspiciunile de viol care il vizeaza pe Julian Assange", a anuntat Parchetul intr-un comunicat, potrivit digi24.ro.

Dupa ce WikiLeaks a publicat 500.000 de documente militare secrete privind razboaiele din Afganistan si Irak, Assange a refuzat sa mearga la Stockholm pentru ca se temea ca va fi extradat in Statele Unite.

Dupa ce a aflat decizia, Assange a publicat o poza pe Twitter in care afisa un zambet larg.


Assange a scris tot pe Twitter ca nu ii va ierta pe cei care se afla in spatele investigatiei: "Detinut timp de 7 ani fara acuzatii, in timp ce copiii mei au crescut si numele meu a fost calomniat, nu iert si nici nu uit".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.