O noua inregistrare video demonstreaza ca presedintele Recep Tayyip Erdogan i-a privit de la distanta pe bodyguarzii sai, in timp ce acestia ii atacau violent pe protestatarii pro-kurzi din fata resedintei ambasadorului turc de la Washington, relateaza NY Times.

Acest videoclip a fost postat pe Twitter de catre publicatia Vocea Americii. De asemenea, ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc au avut loc dupa primirea presedintelui Erdogan la Casa Alba, unde miliardarului Donald Trump l-a laudat pentru lupta dusa impotriva extremismului islamist din Turcia.

Donald Trump nu a vorbit niciun moment despre acuzatiile aduse impotriva presedintelui turc, uitand ca aceasta conduce un regim autoritar, care se aseamana din ce in ce mai mult cu o dictatura la portile Europei, scrie News.ro.

Recep Tayyip Erdogan apare in videoclip in timp ce priveste din masina ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc, iar apoi se ridica in picioare si asista in continuare la incident. Insa, nu exista informatii ca presedintele a comunicat cu bodyguarzii sai, indemnandu-i in vreun mod sa-i atace pe protestatarii pro-kurzi din Washington.

Un consilier al presedintelui este surprins in videoclip in timp ce vorbeste cu un al consilier, iar acesta din urma se indreapta spre un grup de sustinatori ai presedintelui Erdogan. Cateva secunde mai tarziu, membrii grupului se indreapta cu viteza spre intrarea resedintei ambasadorului si ii ataca violent pe protestatarii, care tocmai ridicase un drapel al Kurdistanului.

Noua persoane au ajuns la spital in urma incaierarii, iar reprezentantii departamentului de Stat au condamnat in termeni duri incidentul din fata resedintei ambasadorului turc de la Washington. Autoritatile americane continua investigatia si au cerut colaborarea turcilor pentru identificarea bodyguarzilor implicati in ciocniri, dar nu este clar ce masuri s-ar putea lua impotriva acestora. Doi membri ai echipei de securitate turce i-au atacat chiar pe ofiterii americani, insarcinati cu protejarea delegatiei presedintelui Erdogan. Acestia au fost retinuti pentru scurt timp, iar autoritatile americane le-au confiscat armele inainte de a-i elibera pentru ca fac parte dintr-o misiune diplomatica din Statele Unite. Pana la difuzarea inregistrarii cu ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc, cei doi barbati plecasera deja din tara alaturi de anturajul presedintelui Erdogan.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.