Richard Rojas, barbatul care joi a intrat cu masina in multimea din Times Square, ucigand o tanara si ranind alte 22 de persoane, le-a spus anchetatorilor ca a auzit voci inainte de incident, transmite BBC.

Principalul suspect este un veteran al fortelor navale si a fost arestat in trecut de doua ori pentru conducere in stare de ebrietate.

De asemenea, acesta le-a spus anchetatorilor ca se astepta sa moara in Times Square.

”Trebuia sa ma impuscati! Voiam sa-i omor”, a declarat Rojas.

Intre timp, autoritatile au reusit sa o identifice pe tanara decedata in urma incidentului, fiind vorba de Alyssa Elsman, in varsta de 18 ani. Aceasta vizita metropola newyorkeza alaturi de familia sa, fiind originara din Michigan. Printre cei 22 de raniti se numara si sora in varsta de 13 ani a Alyssei Elsman.

Autoritatile americane nu cred ca este vorba de un incident de natura terorista, desi exista asemanari cu atentatele teroriste din Londra, Nisa, Berlin si Stockholm.

Richard Rojas are un adevarat cazier, fiind arestat la inceputul lunii pentru amenintarea unui barbat cu un cutit. In urma cu doi ani, acesta a fost arestat pentru conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate, iar in 2013 a petrecut doua luni intr-o inchisoare militara din Carolina de Sud.

De asemenea, in 2012 a atacat un taximetrist de la baza navala din Florida.

In timpul atacului, acesta a tipat ca ”viata mea s-a terminat” si a amenintat ca-i va ucide pe politisti.

Rojas a fost arestat si in urma cu noua ani pentru conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.