Furtul de electricitate din Grecia provoaca principalului operator din tara, Public Power Corporation (PPC), pierderea unor venituri de aproximativ 170 de milioane de euro pe an, potrivit estimarilor autoritatii elene de reglementare a sectorului energiei, citate de companie, transmite Reuters.

PPC are totodata de incasat facturi restante de 2,2 miliarde de euro, tot mai multe familii avand dificultati sa isi plateasca datoriile din cauza crizei economice din ultimii sapte ani, relateaza News.ro.

Criza economica, cat si utilizarea in Grecia a contoarelor analogice au incurajat frauda in sectorul energiei, in zonele sarace.

”Este o problema majora care trebuie rezolvata cu prioritate”, potrivit unui comunicat al PPC, care adauga ca impactul total, incluzand veniturile pierdute prin necolectarea taxelor, se ridica la circa 250 de milioane de euro.

Datele publicate de Operatorul Elen al Retelei de Distributie a Electricitatii, care verifica contoarele, arata ca numarul cazurilor de furt de electricitate depistate a urcat anul trecut la 10.600, de la 8.880 in 2013 si 4.470 in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.