Procuratura militara ucraineana va cere o condamnare pe viata pentru Viktor Ianukovici, fost presedinte al tarii, care este acuzat de inalta tradare, a anuntat joi procurorul militar Ruslan Kravcenko.

"Pedeapsa maxima - inchisoarea pe viata", a spus procurorul atunci cand a fost intrebat despre sentinta probabila pentru Ianukovici, daca va fi gasit vinovat, noteaza site-ul agentiei Tass.

Ruslan Kravcenko a explicat ca procuratura va cere aceasta pedeapsa pentru ca fostul presedinte a refuzat sa-si recunoasca vinovatia in timpul anchetei dinainte de proces.

Anterior, un tribunal din Kiev a desfasurat audieri preliminare in dosarul Ianukovici. Instanta a permis participarea inculpatului in proces prin intermediul conexiunii video. Sedinta de judecata a fost amanata pana pe 18 mai.

Iuri Kirasir, avocatul lui Ianukovici, sustine ca actiunile procurorilor ucraineni sunt motivate politic.

Viktor Ianukovici, in varsta de 66 de ani, a fost presedintele Ucrainei in perioada februarie 2010 - februarie 2014, ocupand si functia de premier al Ucrainei de trei ori (noiembrie 2002 - decembrie 2004, decembrie 2004 - ianuarie 2005 si august 2006 - decembrie 2007).

Ianukovici a fugit in Rusia dupa revolta proeuropeana din Maidan (Piata Independentei) din 2014. Un an mai tarziu, fostul sef de stat a fost acuzat de deturnarea fondurilor publice si inalta tradare, fiind pus pe lista persoanelor cautate la nivel international, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.