Presa nord-coreeana a avertizat joi dupa-amiaza ca Beijingul a incalcat o ”linie rosie” in relatia cu Phenian, acuzandu-i pe liderii chinezi ca ”danseaza pe muzica” Statelor Unite si furnizeaza scuze Washingtonului pentru a desfasura sisteme militare si trupe in peninsula Coreeana, transmite CNN.

Publicatia Rodong Sinmun a regimului de la Phenian le-a cerut ziarelor controlate de executivul chinez sa se abtina de la remarci necugetate, care ar putea sa submineze relatiile dintre Coreea de Nord si China.

Phenianul nu lanseaza de obicei critici la adresa Beijingului, care ramane singurul aliat important in ciuda sanctiunilor impuse de Natiunile Unite.

De asemenea, presa nord-coreeana a criticat un apel lansat de ziarele chineze, care au cerut sanctiuni suplimentare impotriva regimului de la Phenian.

”Noi nu am incalcat linia rosie a relatiilor dintre Phenian si Beijing. Dar China incalca in mod violent aceasta linie si trece pestea ea fara nicio ezitare”, se arata in paginile Rodong Sinmun.

Rodong Sinmun condamna faptul ca doua publicatii chineze au sustinut in ultimele zile ca programul nuclear nord-coreean este o amenintare la adresa Chinei, scrie News.ro.

”Au spus mizerii ca regimul nord-coreean ar afecta situatia din regiune si ar oferi americanilor mai multe scuze pentru a desfasura sisteme strategice in nord-estul Asiei”.

De asemenea, publicatia sustine ca regimul de la Phenian nu va cersi niciodata pentru a mentine relatia cu China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.