Ambasada Chinei de la Phenian le recomanda cetatenilor chinezo-coreeni sa se intoarca imediat acasa, ca urmare a ingrijorarilor legate de provocarile militare ale regimului nord-coreean, care risca sa declanseze un atac al Statelor Unite, scrie Korea Times.

Diplomatii au inceput sa trimita acest avertisment de pe 20 aprilie, cu cinci zile inainte ca regimul sa sarbatoreasca 85 de ani de la infiintarea Armatei Republicii Coreene.

Desigur ca aniversarea a fost insotita de o demonstratie a puterii militare a regimului de la Phenian.

Un cetatean chinezo-coreean recunoaste ca si-a parasit locuinta din Phenian dupa ce a primit un mesaj de avertizare din partea ambasadei Chinei, scrie News.ro.

Acesta sustine ca-si vizita la doua-trei luni tara natala, dar diplomatii i-au recomandat sa ramana pentru o perioada in China.

Cei mai multi cetateni chinezo-coreeni ignora mesajul la Phenian.

”Ambasada nu mi-a dat niciodata un asemenea avertisment. Eram ingrijorat si am plecat in graba din tara”, a declarat barbatul sub protectia anonimatului pentru Korean Times.

Acesta sustine ca atmosfera este una destul de pasnica in capitala Phenian, departe de tensiunile exarcebate din peninsula Coreeana.

Ambasada s-a aratat ingrijorata ca tensiunile dintre Statele Unite si Coreea de Nord risca sa destabilizeze regimul lui Kim Jong-un.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.