Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan spune ca Turcia va decide prin referendum daca isi va continua drumul catre aderarea la Uniunea Europeana (UE), relateaza The Associated Press.

Intr-un interviu acordat luni televiziunii indiene, Erdogan acuza UE ca nu este ”sincera si onesta” si ca tine Turcia sa astepte la portie ei, scrie News.ro.

Turcia va alege urmatoarea cale a unui fel de Brexit prin referendum”, a declarat seful statului turc.

Turcia, o tara cu populatie majoritar musulmana, aflata de o parte si de alta a Bosforului, a inceput negocieri de aderare la UE in 2005. Insa aceste negocieri au avansat foarte putin.

Relatiile Ankarei cu statele membre UE s-au tensionat inaintea unui referendum turc contestat, in aprilie, pe tema sporirii puterilor presedintelui. Erdogan a criticat dur multe state membre ale Uniunii.

Uniunea Europeana a subliniat in acest weekend ca Turcia trebuie sa spuna clar daca vrea sau nu sa indeplineasca criteriile UE cu privire la drepturile omului si statul de drept.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.