Aproape 700 de mirese care au participat la o casatorie in masa organizata in India au primit fiecare o bata din lemn si au fost indemnate sa foloseasca aceste cadouri de nunta insolite ca pe o arma, in cazul in care barbatii cu care s-au casatorit vor comite abuzuri fizice asupra lor, informeaza BBC.

Mesaje precum ”de folosit impotriva betivilor” au fost inscriptionate pe acele bate plate, ce au o lungime de aproximativ 40 de centimetri si sunt folosite de obicei in timpul spalarii rufelor.

Gopal Bhargava, ministru de stat in Madhya Pradesh, spune ca a dorit sa sublinieze prin aceasta initiativa chestiunea violentei domestice.

Ministrul indian le-a spus celor aproape 700 de mirese care au participat la ceremonie ca ar trebui sa incerce sa discute cu sotii lor inainte de a folosi batele din lemn.

Insa daca sotii refuza sa le asculte, atunci tinerele mirese ar trebui sa lase batele - cunoscute sub numele de ”mogri”, folosite de obicei pentru a bate rufele ude, pentru a elimina murdaria - ”sa vorbeasca”, a adaugat ministrul indian.

”Economiile sunt cheltuite pe bauturi alcoolice”

Gopal Bhargava a publicat pe contul lui de Facebook mai multe fotografii cu miresele care tineau in brate acele bate.

El a dezvaluit pentru AFP ca a devenit tot mai ingrijorat de numarul mare de femei din regiunile rurale ale Indiei care sufera abuzuri fizice din partea sotilor lor alcoolici.

”Femeile spun ca de fiecare data cand sotii lor se imbata, ei incep sa devina violenti. Economiile le sunt luate cu forta din casa si sunt cheltuite pe bauturi alcoolice”, a adaugat ministrul indian.

”Nu exista nicio intentie din partea noastra de le provoca pe femei sau de a le instiga la violenta, intrucat acea bata le-a fost oferita pentru a preveni violenta”, a mai spus el.

Gopal Bhargava, care face parte din partidul prim-ministrului Narendra Modi, Bharatiya Janata, a dezvaluit ca a lansat o comanda totala de 10.000 de bate din lemn.

Circa 700 de mirese au primit aceste obiecte la ceremonia casatoriilor

Aproape 700 de mirese au primit aceste obiecte la ceremonia casatoriilor in masa ce a fost organizata weekendul trecut in orasul natal al oficialului indian, Garhakota, scrie News.ro.

Casatoriile in masa sunt organizate in India pentru a ajuta cuplurile cu venituri mici sa se casatoreasca fara sa mai fie nevoite sa plateasca pentru organizarea evenimentului.
Citeste si:
Iohannis: Abuzurile şi extremismele de orice fel nu pot fi tolerate...
Iohannis: Abuzurile şi...

Presa locala a sugerat insa ca aceasta ceremonie a fost organizata mai degraba pentru ca Gopal Bhargava sa obtina sprijinul comunitatii locale inainte de alegerile electorale statale de anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.