Gestul presedintelui Klaus Iohannis de a muta in lateral drapelul Marii Britanii in timpul declaratiilor de presa de sambata, de la Bruxelles, a provocat un adevarat val de indignare in randul internautilor britanici dupa ce publicatia Sunday Express a prezentat inregistrarea video a acestui moment.

Iohannis apare intr-un scurt videoclip mutand putin in lateral drapelul Marii Britanii, in timp ce acorda declaratii de presa la Bruxelles.

Internautii britanici au calificat actiunea drept ”meschina”, in vreme ce altii au glumit ca videoclipul sumarizeaza perfect ce inseamna Brexitul, relateaza News.ro.

Drapelul britanic statea in mod ironic chiar langa cel european, fiind vizibil in timpul declaratiilor de presa pe care le-au dat liderii europeni imediat dupa aprobarea principiilor directoare pentru Brexit.

Sunday Express scrie ca nu se cunosc circumstantele care l-au determinat pe presedintele roman sa mute drapelul britanic.

”Presedintele roman care a mutat drapelul britanic la o conferinta de presa a Uniunii Europene sumarizeaza perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

Ulterior, Iohannis a declarat ca cea mai urgenta problema a negocierilor este soarta cetatenilor europeni, in special a romanilor care locuiesc in Marea Britanie.

In comentarii, internautii britanici au glumit ca premierul ar trebui sa mute drapelul roman la urmatoarea conferinta europeana, dar doar daca isi da seama cum arata.

Altii au comentat ca o asemenea actiune meschina si aroganta din partea presedintelui roman demostreaza de ce britanicii au votat pentru Brexit.

Un internaut britanic a glumit ca presedintele roman incerca sa fure drapelul britanic, iar altii au lasat comentarii rasiste si xenofobe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.