Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reactionat printr-un mesaj postat pe Twitter dupa ultimul test cu racheta balistica al regimului de la Phenian, sustinand ca nord-coreenii au dat dovada de lipsa de respect fata de China si de presedintele Xi Jinping.

”Coreea de Nord a demonstrat lipsa de respect fata de dorintele Chinei si a mult respectatului presedinte atunci cand a lansat , desi fara succes, o racheta. Rau!”, a scris Trump.

Tensiunile exarcebate dintre Washington si Phenian au dus la lansarea unei noi rachete balistice, care a reusit sa zboare aproximativ 30-40 de kilometri inainte de a se prabusi pe teritoriul Coreei de Nord.

De asemenea, ultimul test a avut loc la doar cateva ore dupa ce secretarul de stat american a indemnat comunitatea internationala sa oblige regimul nord-coreean sa renunte la ambitiile sale nucleare.

Totusi, Phenianul nu s-a lasat intimidat in trecut de sanctiunile internationale, continuand lansarea de rachete balistice si testele nucleare, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.