Turcia a emis mandate de arestare pentru 3.224 de persoane, pentru presupuse legaturi cu clericul de opozitie Fethullah Gulen, relateaza miercuri posturile de televiziune NTV si CNN Turk, precizand ca aceasta a fost una dintre cele mai ample operatiuni din ultimele luni impotriva retelei pe care Turcia o acuza pentru tentativa esuata de lovitura de stat, din luna iulie, relateaza Reuters.

Peste 1.000 dintre cei vizati de mandate au fost retinuti deja, a anuntat NTV, potrivit News.ro.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat anterior ca operatiunea a vizat membri ai retelei lui Gulen „care s-au infiltrat in forta de politie, numiti ‘imami secreti’”.

1.009 imami secreti au fost retinuti pana acum in 72 de provincii, iar operatiunea este in curs”, le-a spus el reporterilor, la Ankara.

Aproximativ 8.000 de politisti au participat la operatiuni, precizeaza Anadolu.

Peste 47.000 de persoane au fost incarcerate in urma puciului esuat de la 15 iulie. Potrivit Ministerului turc de Interne, intre ele se afla aproximativ 10.700 de politisti si 7.400 de militari.

Gulen a respins acuzatiile potrivit carora a orchestrat puciul esuat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.