Statele Unite si Rusia sunt intr-un nou Razboi Rece, a afirmat republicanul Richard Burr, presedintele Comisiei pentru Informatii din Senatul american.

El a atras atentia ca atat Moscova, cat si Beijingul utilizeaza noi tehnologii in sens ofensiv, informeaza site-ul publicatiei The Hill.

Intrebat intr-un interviu acordat postului UNC-TV daca Statele Unite ar fi implicate intr-un nou Razboi Rece cu Rusia, senatorul Richard Burr a afirmat: "Suntem".

"Este ceva foarte asemanator cu ceea ce am vazut in anii 1980, cu exceptia faptului ca Rusia, de altfel ca si China utilizeaza tehnologii pentru a-si promova interesele intr-un mod atat de ofensiv cum nici macar Statele Unite nu o fac", a spus Richard Burr.

"Noi avem un proces de achizitii foarte invechit in armata". Rusia si China "au depasit aceste impedimente, au asumat tehnologiile nou-aparute si le-au integrat in cercetarile si dezvoltarea de armament ofensiv", a subliniat senatorul Richard Burr.

Comisiile de Informatii din Congresul SUA investigheaza presupusele ingerinte ale Kremlinului in scrutinul prezidential din SUA, castigat de Donald Trump, precum si presupusele contacte ale actualului presedinte american cu Moscova, relateaza Ziare.com.

"Nu exista niciun dubiu ca Rusia a fost implicata activ in campania de difuzare a stirilor false. Au produs lucruri intr-un mod care a facut companiile de stiri reale din lume sa creada ca erau stiri reale, urmarite de mii de oameni, cand de fapt erau mituri", a spus Burr.

In octombrie 2016, Administratia Statelor Unite a formulat acuzatii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale si legislative.

Potrivit serviciilor secrete americane, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influentare a rezultatului scrutinului prezidential din SUA in scopul facilitarii victoriei lui Donald Trump si in ambitia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

"Eforturile Rusiei de a influenta scrutinul prezidential american reprezinta cea mai recenta expresie a dorintei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratica occidentala promovata de Statele Unite; activitatile Rusiei demonstreaza o escaladare semnificativa din punctul de vedere al modului direct de actiune, al intensitatii si scopului eforturilor, comparativ cu operatiunile anterioare", se arata in versiunea declasificata a Raportului de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informatii din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.