Egiptul a primit miercuri primul dintr-o serie de patru submarine militare germane de inalta tehnologie, a informat ziarul de stat Al-Ahram in versiunea online, citata de Xinhua, scrie Agerpres.

Marina militara egipteana a arborat drapelul national pe submarinul de tip 209/1400 construit de ThyssenKrupp, care va apara apele teritoriale ale Egiptului.

Submarinul sosit miercuri la baza navala Ras El-Tin din Alexandria mai fusese predat o data Egiptului, in cadru festiv, in Germania, in decembrie anul trecut. El a navigat din portul german Kiel la sfarsitul lui martie.

Dintre caracteristicile tehnice ale submarinului, sursa citata mentioneaza autonomia de 11.000 de mile marine si viteza maxima de 21,5 noduri. El poate lansa rachete si torpile. Marina militara a efectuat deja, marti, exercitii pentru a asigura capacitatea navei de a se alatura flotei egiptene.

Xinhua, citata de HotNews, mentioneaza ca Egiptul a semnat in ultimii ani contracte de achizitii de armament in valoare de miliarde de dolari, cu mai multe state europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.