Peste 150 de companii americane provenite in principal din sectorul IT, printre care giganti precum Facebook, Google, Amazon si Microsoft, s-au pozitionat miercuri impotriva politicii anti-imigratie a presedintelui Donald Trump, acuzand "daune substantiale" pentru economia Statelor Unite, scrie AFP.

Decretul revizuit semnat la inceputul lui martie de Trump provoaca "daune substantiale companiilor americane, salariatilor lor si ansamblului economiei", se arata intr-un document trimis curtii de apel din Virginia (est).

Aceasta din urma sa se pronunte asupra legalitatii decretului, care vrea sa interzica intrarea in SUA a refugiatilor si a cetatenilor din sase tari musulmane si este obiectul unor aspre dispute judiciare. Un judecator federal din Hawai a blocat astfel aplicarea sa in martie.

Scrisoarea companiilor ofera un sprijin format opozantilor decretului, reamintind ca SUA sunt o "natiune de imigranti" si contributia acestora la viata economica, politica, culturala si sportiva a tarii.

De asemenea, semnatarii afirma ca decretul afecteaza capacitatea companiilor americane de a rivaliza pe scena internationala si de a recruta angajati talentati si ofera motive multinationalelor pentru a-si stabili sediile in afara SUA.

Scrisoarea este semnata in total de 162 de companii, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.