Circa 5.000 de slovaci, in principal tineri, au manifestat marti la Bratislava pentru a cere plecarea ministrului de interne, insuficient de activ, potrivit lor, in lupta contra coruptiei, transmite AFP.

In timpul acestei manifestatii, una din cele mai importante din ultimii ani, participantii au scandat sloganuri impotriva premierului Robert Fico, de stanga. Ei au cerut totodata demisia ministrului de Interne, Robert Kalinak, a sefului politiei, Tibor Gaspar, si a sefului unei unitati speciale a parchetului insarcinata cu lupta contra coruptiei, Dusan Kovacik.

"Ideea protestului a venit spontan in timpul unui telefon intre doi elevi, Karolina Farska si David Straka, care, sustin ei, au fost inspirati de un val masiv de proteste anti-coruptie care a avut loc in Romania anul acesta", relateaza Euronews.

Manifestatia a fost sustinuta de presedintele slovac, Andrej Kiska, critic deschis al prim-ministrului, potrivit HotNews care citeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.