Trei persoane au murit iar una a fost ranita dupa ce un barbat a deschis focul marti la Fresno, in centrul Californiei. Atacatorul s-a predat apoi politiei, au indicat autoritatile.

Kori Ali Muhammad, 39 de ani, care era cunoscut sub porecla "Black Jesus", a strigat "Allah Akbar" - "Allah este mare" in araba, in timp ce politia il aresta, a declarat, pentru AFP, Mark Hudson, locotenent de politie in Fresno.

Politistul a precizat ca acest barbat negru a scris pe Facebook si a spus la momentul arestarii ca detesta albii si guvernul. Politia apreciaza insa ca este prea devreme de spus daca atacul a fost de natura terorista.

Muhammad era deja cautat de autoritati inaintea acestei drame, suspectat ca ar fi ucis saptamana trecuta un agent de securitate in fata unui motel din acest oras situat in vestul Statelor Unite.

Seful politiei din Fresno, Jerry Dyer, a subliniat de asemenea intr-o conferinta de presa ca victimele erau toate barbati albi, precum agentul de securitate.

Muhammad a deschis focul spre ora locala 10,45 in patru locuri diferite din centrul orasului si pare a fi tras la intamplare pana la 16 cartuse in timpul unui schimb de focuri care a durat cateva minute, relateaza Ziare.com.

Potrivit lui Dyer, suspectul are un trecut criminal care include infractiuni privind reglementarea armelor, droguri, ca si amenintari calificate drept teroriste, si a fost in unele perioade fara adapost si legat de bande criminale.

El se confrunta cu patru capete de acuzare pentru crima si doua pentru tentativa de crima, conform autoritatilor.

Peste 30.000 de persoane sunt ucise de gloante in fiecare an in Statele Unite, inclusiv 22.000 de sinucideri, conform site-ului gunviolencearchive.org.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.