Violet Brown, o femeie din Jamaica, nascuta pe 10 martie 1900, este noua decana de varsta a omenirii, au anuntat luni reprezentantii Gerontology Research Group (GRG), o asociatie americana care monitorizeaza persoanele centenare si supracentenare, informeaza ouest-france.fr.

Dupa decesul italiencei Emma Morano, care a murit pe 15 aprilie la varsta de 117 ani si 139 de zile, noua decana de varsta a omenirii este o femeie din Jamaica, Violet Brown, potrivit documentelor detinute de GRG. Totodata, Brown detine titlul si pentru cea mai batrana persoana inregistrata vreodata in Jamaica.

Violet Brown, in varsta de 117 ani si 39 de zile, s-a nascut pe 10 martie 1900. In urma cu 7 ani, pe cand avea 110 ani, Violet Brown a marturisit secretele longevitatii ei, datorate nu doar alimentatiei, ci si credintei: "Cinsteste pe tatal si pe mama ta si vei avea o viata lunga", a spus ea, precizand ca mananca orice, mai putin pui si porc, si bea orice bautura, in afara de rom.

Violet Brown a avut in total sase copii, dintre care cinci sunt in viata si nu are nicio boala. Primul copil a lui Brown, Harold Fairweather (nascut 15 aprilie 1920) este, la varsta de 97 de ani, 4 zile, considerat a fi cea mai batrana persoana cu un parinte viu.

Emma Morano-Martinuzzi se nascuse pe 29 noiembrie 1899 si a fost pana sambata ultima persoana in viata care s-a nascut in secolul al XIX-lea.

Potrivit datelor transmise de GRG, Violet Brown este urmata in clasamentul celor mai varstnice persoane din lume de doua japoneze - Nabi Tajima (116 ani) si Chiyo Miyako (115 ani) -, o spaniola - Ana Vela-Rubino (115 ani) - doua italiance - Marie-Josephine Gaudette (115 ani) si Giuseppina Projetto-Frau (114 ani) - o alta japoneza - Kane Tanaka (114 ani) - o alta italianca - Maria-Giuseppa Robucci-Nargiso (114 ani) - si alte doua japoneze - Iso Nakamura (113 ani) si Tae Ito (113 ani).

Toate pozitiile din Topul 10 al celor mai longevive persoane din lume sunt ocupate de femei.

Primul barbat din clasamentul extins are varsta de 113 ani si ocupa locul al 14-lea in acest top mondial.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.