Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea sa organizeze alegeri anticipate pe 8 iunie, potrivit unor surse politice citate de catre jurnalistii BBC.

„Tara se uneste, dar Westminster (Parlamentul – n.r.) nu”, a spus May intr-o conferinta de presa organizata la Downing Street.

Sefa Guvernului de la Londra a explicat ca Laburistii au amenintat sa voteze impotriva acordului final cu UE, Liberal-Democratii au spus ca vor sa blocheze functionarea Guvernului, iar Partidul National Scotian spune ca va vota impotriva legislatiei care respinge oficial apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana.

Ceea ce fac ei (rivalii politici – n.r.) pune in pericol munca pe care trebuie sa o facem noi pentru a ne pregati pentru Brexit pe plan intern si slabeste pozitia de negociere a Guvernului in Europa. Avem nevoie de alegeri generale si avem nevoie de ele acum. Pentru ca acum avem o sansa unica de a rezolva acest lucru cat timp Uniunea Europeana isi decide pozitia de negociere si inainte sa inceapa discutiile detaliate”, a insistat May, admitand ca a ajuns cu reticenta la aceasta concluzie.

Deci maine (miercuri – n.r.) voi depune o motiune in camera Comunelor prin care sa cer convocarea de alegeri generale pe 8 iunie. Aceasta motiune (…) va necesita aprobarea unei majoritati de doua treimi din partea Camerei Comunelor”, a spus May, indemnand alesii de opozitie sa aprobe motiunea.

Sefa Guvernului de la Londra a subliniat ca tara are nevoie de siguranta, stabilitate si o conducere puternica dupa referendumul pentru iesirea din UE.

Decizia cu care se va confrunta tara va fi despre conducere. Va fi o alegere intre o conducere puternica si stabila, in interesul national, cu mine ca premier, si un Guvern de coalitie slab si instabil, condus de Jeremy Corbyn, sprijinit de Liberal-Democrati, care vpr sa redeschida diviziunile referendumului si de Nicola Sturgeon si de SNP”, a afirmat ea.

Citeste si:
Mare parte din britanici regretă că au ieșit din UE. Decizia a fost...
Mare parte din britanici...

May a lansat apoi un apel catre electoratul conservator. „Fiecare vot pentru Conservatori va ingreuna eforturile politicienilor de opozitie, care vor sa ma impiedice sa imi fac treaba. Fiecare vot pentru Conservator ma va face mai puternica atunci cand voi negocia pentru Marea Britanie cu premierii, presedintii si cancelarii Uniunii Europene. Fiecare vot pentru Conservatori va insemna ca ne putem respecta planul pentru o Mare Britanie mai puternica si sa luam deciziile corecte pe termen lung pentru un viitor mai sigur”, a pledat ea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.