H. R. McMaster, consilier pentru securitate nationala al presedintelui american Donald Trump, s-a intalnit duminica la Kabul cu inalti oficiali afgani.

Prima vizita in Afganistan a unui inalt oficial al noii echipe de la Casa Alba a fost un prilej pentru declaratii in emisiunea "This Week" a televiziunii ABC, unde McMaster s-a referit si la relatiile cu Rusia.

In privinta Afganistanului, unde Statele Unite au lansat joi super-bomba conventionala de 10 tone GBU-43, cunoscuta ca "mama tuturor bombelor", McMaster a afirmat ca Washingtonul are in continuare in vedere si raspunsuri diplomatice si economice, pe langa cele militare impotriva talibanilor. SUA au acum un partener de mai mare incredere in Afganistan, dar in acelasi timp si-au redus intensitatea si amploarea eforturilor, iar "inamicii nostri au simtit asta si si-au sporit eforturile", a aratat consilierul. "Este timpul sa raspundem, alaturi de partenerii nostri afgani", a aratat el, conform Agerpres citat de HotNews.

McMaster a mai declarat televiziunii ABC, preluate de Reuters, ca este timpul pentru discutii dure cu Rusia, in privinta sprijinului acordat de Moscova regimului "oribil" de la Damasc, precum si a actiunilor "subversive" in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.