Mii de ungari au participat sambata la un miting de protest intitulat ”Nu vom ramane tacuti” impotriva politicilor guvernului, acuzat de sufocarea libertatii academice si intimidarea asociatiilor civice, relateaza The Associated Press.

Manifestantii au adus sambata muzica de dans, fluiere, trambite si au facut zgomot in Piata Libertatii, in centrul Budapestei, unde se afla monumente emblematice, inclusiv un monument al soldatilor sovietici, o statuie a lui Ronald Reagan, dar si Ambasada Statelor Unite.

”Nimeni nu poate ramane tacut in prezent. Nimeni nu poate reduce la tacere”, le-a spus actorul Simon Szabo participantilor la protest.

Mitinguri asemanatoare au avut loc in ultimele doua saptamani, dupa adoptarea unor amendamente denuntate ca vizand Universitatea Central Europeana (CEU), infiintata de miliardarul american George Soros, considerat un inamic ideologic de catre premierul populist Viktor Orban.

Alt proiect de lege vizeaza sa oblige organizatiile civice sa-si declare finantarea din strainatate, altfel riscand amenzi sau sa fie inchise, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.