Coreea de Nord a avertizat Statele Unite sa nu ia masuri provocatoare in regiune, spunand ca este “pregatita sa riposteze cu atacuri nucleare”, relateaza BBC News, precizand ca amenintarile au venit in ziua in care Phenianul marcheaza 105 ani de la nasterea fondatorului sau, Kim Ir-sen, bunicul actualului lider.

“Suntem pregatiti sa raspundem unui razboi total cu un razboi total”, a declarat oficialul militar nord-coreean Choe Ryong-Hae. “Suntem pregatiti sa ripostam cu atacuri nucleare in stilul nostru la orice atacuri nucleare”, a adaugat el.

Afirmatiile au venit pe fondul speculatiilor ca actualul lider, Kim Jong-un, ar putea ordona un nou test nuclear.

Militari, tancuri si alte echipamente militare au defilat in centrul Phenianului, intr-o demonstratie de forta.

Fanfare militare si trupe au marsaluit in piata Kim Ir-sen din centrul orasului.

Pentru prima data, printre echipamentele prezentate au fost si rachete balistice lansate de submarine, care pot fi dezvoltate pentru a fi echipate cu focoase nucleare ce pot atinge tinte din intreaga lume.

In conditiile in care toata lumea se teme ca statul comunist se apropie de producerea unui arsenal nuclear, parada de sambata a fost o ocazie pentru Kim sa demonstreze capacitatile militare actuale ale tarii sale.

Evenimentul a demonstrat clar ca Phenianul priveste programul nuclear drept vital pentru ambitiile sale militare, in conditiile in care ignora presiunea tot mai mare mare din partea Statelor Unite de a renunta la astfel de demersuri, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.