Avocatii pasagerului scos cu forta dintr-un avion al United Airlines la Chicago au depus o cerere urgenta la un tribunal din Illinois pentru pastrarea inregistrarilor video si a altor dovezi legate de incidentul produs duminica, transmite Reuters.

Citand riscul ”unor prejudicii serioase” pentru clientul lor, medicul David Dao, avocatii vor ca United si Primaria Chicago, care administreaza O'Hare International Airport, sa pastreze imaginile inregistrate de camerele de supraveghere, inregistrarile audio din cabina pilotilor, listele de pasageri si personalul navigant si alte materiale legate de zborul 3411 al United, intre Chicago si Louisville.

Departamentul Aviatiei din Chicago a anuntat miercuri ca alti doi ofiteri au fost suspendati in urma incidentului din 9 aprilie, in care Dao a fost tarat de personalul de securitate de pe scaunul din avion si pe culoarul dintre scaune.

Unul dintre ofiteri a fost suspendat inca de marti.

Paul Callan, avocat de drept civil si penal din New York, a spus ca indignarea provocata de tratamentul la care a fost supus Dao va determina probabil compania sa incheie un acord rapid si generos.

Directorul Executiv al United Airlines, Oscar Munoz, si-a cerut scuze, miercuri, pentru incidentul ”cu adevarat oribil” in care Dao a fost tarat in mod violent din avionul suprarezervat, pentru a face loc angajatilor companiei, care trebuiau sa ajunga de la Chicago la Louisville.

De asemenea, Munoz a precizat ca va rezolva ce nu functioneaza, pentru ca un asemenea incident sa nu se repete niciodata intr-un avion al United Airlines.

Munoz este nevoit sa tina sub control publicitatea negativa si apelurilor de boicot impotriva United, provocate de publicarea pe Internet a imaginilor cu tratamentul dur la care a fost supus Dao de catre reprezentantii companiei si agentii de securitate.

Imaginile il arata pe Dao insangerat si cu hainele in dezordine, revenind in cabina spunand ”Omorati-ma. Omorati-ma. Trebuie sa merg acasa”. Marti, Dao se afla inca la un spital din Chicago recuperandu-se din cauza ranilor, a spus avocatul sau.

Citeste si:
România a reclamat WizzAir la UE. Operatorul poate rămâne fără licență
România a reclamat WizzAir la...

Miercuri, United a anuntat ca ii va despagubi cu costurile biletelor pe toti pasagerii care s-au aflat in avionul respectiv.

Munoz a spus ca United va analiza cum poate despagubi cliensii care renunta de buna voie la locurile din avioanele suprarezervate, adaugand ca este probabil sa nu ceara pasagerilor aflati deja pe scaune sa renunte la zbor.

Unii congressmeni americani au cerut noi reguli care sa faca mai dificila suprarezervarea zborurilor, ca mijloc de crestere a veniturilor.

Presedintele american Donald Trump a spus ca este ”oribil” ca Dao a fost tarat din avion, potrivit unui interviu acordat Wall Street Journal.

In loc sa ceara oprirea practicii suprarezervarii, Trump a spus in schimb ca nu ar trebui sa existe o limita superioada a stimulentelor oferite de operatorii aerieni pasagerilor in schimbul locurilor lor.

Citeste si:
Un bărbat a deschis ușa avionului în care se afla și a ieșit pe...
Un bărbat a deschis ușa...

Liderii republicanilor si democratilor di cmitetul din Senat pentru supravegherea transporturilor au criticat actiunile United.

Directorul general al Delta Air lines, Ed Bastian, a aparat insa suprarezervarile drept ”o practica valida de afaceri” care nu necesita o supraveghere suplimentara din partea guvernului.

Scandalul a rezonat in intreaga lume, utilizatorii retelelor sociale din Statele Unite, China si Vietnam cerand boicotarea celui de-al treilea mare operator aerian american, in functie de traficul de pasageri, si oprirea practicii de suprarezervare a locurilor.

Actiunile United Continental au inchis miercuri in scadere cu 1,1%, iar marsi au coborat cu 4,4%.

Doua petitii online care au cerut demisia lui Munoz sa demisioneze din functia de CEO au atras peste 124.000 de semnaturi, pana miercuri dupa-amiaza. Munoz a declarat la ABC ca nu intentioneaza sa demisioneze.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.