United Airlines a provocat indignare pe retelele de socializare dupa ce a evacuat cu forta un pasager, cu ajutorul politiei, dintr-un avion pentru care vanduse mai multe bilete decat locurile disponibile, transmite Bloomberg.

Pasagerul a fost tarat de ofiteri de politie pe culoarul dintre scaune, in timp ce pasagerii le strigau sa inceteze, iar scena a fost filmata cu telefonul mobil de unul dintre pasageri, care a postat-o pe Internet.

Criticile de pe retelele de socializare si chiar de la Washington au avut loc pentru ca barbatul nu a fost evacuat din cauza comportamentului nepotrivit sau al riscului de securitate, ci pentru ca United a informat ca numarul biletelor vandute este mai mare decat cel al locurilor si angajatii l-au ales pe el, dar acesta a refuzat sa renunte la zbor.

Ulterior, compania a explicat ca avea nevoie de spatiu pentru proprii angajati.

Imaginile postate pe Twitter arata cum barbatul este tarat de pe scaun pe culoarul avionului care efectua cursa duminica noaptea. Acesta ar fi medic si ar fi trebuit sa fie luni la serviciu, la Louisville.

Dupa ce echipa noastra a cautat voluntari, unul dintre clienti a refuzat sa se dea jos din avion de buna voie, iar apoi am chemat paza sa vina la poarta. Ne cerem scuze pentru situatie. Cursa de la aeroportul O’Hare din Chicago a sosit cu o intarziere de doua ore din cauza problemelor operationale”, potrivit site-ului United.

Luni, directorul general al United Airlines, Oscar Munoz, a exprimat scuze pentru ca acei clienti au fost reprogramati pentru alte curse. Munoz a afirmat intr-un comunicat ca United incearca sa rezolve problema cu barbatul care a fost tarat din avion.

Raspunsul sau nu l-a multumit pe senatorul democrat Robert Menendez din New Jersey, care a spus ca incidentul este neplacut, iar raspunsul lui Munoz ”o scuza goala”.

Eleanor Holmes Norton, din Districtul Columbia, democrata din Camera Reprezentantilor, a cerut audieri in Congres.

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele pentru Agri Trade Summit 2024. Prețuri...
S-au pus în vânzare biletele...

Munoz a afirmat in schimb intr-un email adresat angajatilor United ca pasagerul a devenit turbulent si beligerant, dupa ce i s-a cerut in mod repetat sa plece din avion, iar ulterior a incercat sa revina in fuga.

Departamentul pentru Aviatie din Chicago l-a suspendat intre timp pe unul dintre ofiterii implicati in incident, afirmand intr-un comunicat sa incidentul din zborul 3411 al United nu corespunde procedurii standard, iar actiunile ofiterului de securitate nu sunt tolerate de departament.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.