Rex Tillerson sustine ca SUA nu are dovezi ca Rusia a fost implicata in atacul cu arme chimice care a avut loc saptamana trecuta, in Siria, insa ar fi vina Rusiei ca regimul de la Damasc nu a predat toate armele chimice pe care le avea in posesie, informeaza digi24.ro.

"Nu avem informatii care sa sugereze ca Rusia a fost implicata in atacul militar cu arme chimice. Rusii au dat anumite asigurari in baza Acordului privitor la armele chimice din 2013 si a rezolutiilor Consiliului de Securitate ONU, ca vor fi garantul distrugerii armelor chimice ale Rusiei. Rusia a esuat in privinta acestui angajament, iar esecul lor a condus la uciderea altor copii si oameni nevinovati", a declarat Tillerson.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anuntat ca pana la 89 de persoane, printre care si copii, si-au pierdut viata intr-un presupus atac chimic din localitatea Khan Sheikhoun, situata in nord-vestul teritoriilor controlate de rebeli in provincia Idlib.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.