Două explozii la bisericii creștine din Egipt de Florii. O explozie puternică s-a produs, duminică dimineața, într-o biserică din orașul Tanta din Egipt. Primele informații arată că 26 persoane și-au pierdut viața și peste 70 sunt rănite, arată presa locală. O a doua explozie s-a produs la scurt timp la o biserică din Alexandria.


UPDATE: Explozia de la biserica din Alexandria a fost produsa de un kamikaze. Cel putin sase oameni au murit, iar 66 au fost raniti dupa ce un barbat s-a detonat in timpul slujbei. Bilantul exploziei din Cairo a fost revizuit la 26 morti si 60 de raniti.



Un bilant anterior anunta cel putin 13 morti.

Explozia s-a soldat cu cel putin 40 de raniti, potrivit presei de stat, in momentul in care comunitatea crestina se pregateste sa sarbatoreasca saptamana sfanta, care incepe duminica cu Floriile.

Un reprezentant al serviciilor de urgente de la Spitalul Universitar, unde au fost transferate victimele, a declarat pentru AFP ca sunt peste 13 morti. Bilantul a fost revizuit in crestere ulterior, de Biserica Copta.

Explozia a avut loc cu putin inainte de ora locala 10.00 (11.00, ora Romaniei), la Biserica Mar Girgis din Tanta, in Delta Nilului, potrivit televiziunii de stat.

Intr-o interventie telefonica pe postul Nile News, guvernatorul din Gharbiya , generalul Ahmad Deif a declarat ca explozia a avut loc in interiorul bisericii. El a spus ca serviciile de securitate au verificat zona bisericii pentru a se asigura ca nu sunt si alte dispozitive explozive in apropiere.

Potrivit lui Deif, nu exista inca informatii despre natura atentatului. ”Fie o bomba a fost inauntru, fie cineva s-a detonat”, a spus el.

Acesta atentat are loc inaintea unei vizite a Papei Francisc in Egipt, prevazute pe 28 si 29 aprilie, in contextul in care aripa locala a gruparii jihadiste Statul Islamic a indemnat la atacuri vizand crestini.

Statul Islamic a revendicat atentatul sinucigas de la 11 decembrie, soldat cu 29 de morti, in timpul slujbei, in Biserica copta Sf Petru si Sf, Pavel, de langa Catedrala copta Sf Marc, la Cairo.

Citeste si:
Cauza exploziei de la Călimănești. CNAIR: „Se dovedește că meseria...
Cauza exploziei de la...

Acesta atentat a fost comis de catre un kamikaze. Revendicandu-l, Statul Islamic sia- exprimat hotararea de a continua sa comita atacuri impotriva ”oricarui necredincios sau apostat din Egipt si de oriunde”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.