Ministrul de Interne al Ucrainei, Serghei Kneazev, a anuntat vineri seara arestarea unui grup infractional care pregatea o tentativa de asasinarea a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc.

Autoritatile moldovene si ucrainene au condus operatiuni in mod simultan la Kiev si Chisinau impotriva grupului care ar fi pregatit uciderea controversatului oligarh din Republica Moldova, transmite Unimedia.

Au fost retinuti toti membrii gruparii - de la clienti pana la executori. La Chisinau au fost ridicate arme si bani, care sunt puse sub sechestru. In Ucraina au fost retinuti organizatorii tentativei”, a explicat ministrul de Interne de la Kiev.

Insa, MAI din Republica Moldova nu a confirmat pana in acest moment informatia transmisa de la Kiev.

Potrivit Hotnews, asasinare a controversatului om de afaceri moldovean Vlad Plahotniuc a fost comandata de doua persoane, dintre care una se afla la Moscova, iar cei care urmau sa execute omorul au primit un avans de 100.000 de dolari si urmau sa mai primeasca inca 100.000.

Omorul ar fi urmat sa aiba loc fie prin impuscare, fie prin lansarea de grenade in preajma sediului Global Business Center.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.