Turcia a salutat atacul american cu rachete de croaziera asupra Siriei, pe care-l considera o evolutie ”importanta si semnificativa” si indeamna la o pozitie sustinuta si dura impotriva presedintelui Bashar al-Assad, care sa-l faca ”incapabil sa mai dauneze propriului popor”, relateaza The Associated Press.

Este imperativ ca regimul (presedintelui sirian Bashar al-)Assad sa fie deplin pedepsit de comunitatea internationala”, a declarat vineri, intr-o interventie televizata, in direct, vicepremierul Numan Kurtulmus.

Noi consideram (atacul american) drept (un lucru) pozitiv, insa credem ca acest lucru trebuie sa fie completat. Barbaria regimului (al-)Assad trebuie sa fie oprita imediat”, a declarat Kurtulmus", conform News.ro.

Kurtulmus a adaugat ca spera ca aceasta operatiune a Statelor Unite sa contrinuie la intensificarea eforturilor de pace in Siria.

Turcia este unul dintre cei mai vocali critici ai presedintelui sirian Bashar al-Assad si sustine opozitia siriana care lupta impotriva regimului inca de la inceputul conflictului sirian.

Citeste si: SUA au atacat Siria cu 59 de rachete


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.