Trei militari si doi civili au fost ucisi in atacul american asupra unei baze aeriene siriene, a declarat vineri un oficial sirian pentru The Associated Press.

Talal Barazi, guvernatorul provinciei Homs, a adaugat ca alte sapte persoane au fost ranite in atacul cu rachete de croaziera din noaptea de joi spre vineri.

El a declarat anterior ca un incendiu devasteaza baza aeriana din Homs de mai multe ore in urma tirului de rachete.

Potrivit unui ONG sirian, patru militari au fost ucisi in atac - inclusiv un general, relateaza News.ro.

Atacul american a avut loc in urma unui presupus atac cu armament chimic impotriva civililor, saptamana aceasta atribuit lui Bashar al-Assad.

Cel putin patru militari au fost ucisi - inclusiv un general - in atac, care a provocat pagube importamte, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Directorul ONG-ului cu sediul in Marea Britanie a declarat vineri ca atacul cu rachete de croaziera a avariat peste o duzina de hangare, un depozit de carburant si o baza antiaeriana.

Aproximativ 60 de rachete de croaziera de tip Tomahawk au arins baza Shayrat, situata la sud-est de Homs, o instalatie de mici dimensiuni, cu doua piste.

Un oficial sirian a declarat ca atacul s-a soldat cu morti si a declansat un incendiu, insa nu a oferit amanunte.

Atacul american are loc in urma unui presupus atac chimic, marti, in care s-a folosit clor amestecat cu un agent neurotoxic, posibil sarin , potrivit unor oficiali americani. Peste 80 de civili au fost ucisi in acest atac, care a provocat un val de condamnari in lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.