Fortele americane au anuntat fortele ruse inainte sa lanseze atacul cu rachete asupra unei baze aeriene siriene si nu au lovit sectoare ale bazei in care s-ar afla rusi, a declarat un purtator de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff Davis.

Davis a declarat joi, intr-un briefing pentru presa, ca militarii americani au purtat mai multe conversatii cu forte ruse, joi, inainte de lansarea atacului.

Americanii au folosit o linie de comunicatii infiintata anterior in vederea prevenirii unei confruntari accidentale in Siria, in lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic.

Statele Unite au atacat joi noaptea Siria, lansand zeci de rachete de croaziera asupra unei baze aeriene a regimului ca raspuns la un atac chimic pe care Donald Trump l-a catalogat drept o ”rusine pentru umanitate”, relateaza AFP.

Donald Trump a confirmat că a ordonat un atac militar asupra „aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic” și a chemat „toate națiunile civilizate” să acționeze pentru a pune capăt „masacrului și băii de sânge” din această țară, informează Agerpres.

Au fost lansate ”59 de rachete” de tip Tomahawk, a anuntat un oficial de la Casa Alba, precizand ca Washingtonul a vizat baza aeriana de la Shayrat, care este ”asociata programului” armelor chimice al Damascului si ”direct legata” de evenimentele ”oribile” de marti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.