Autoritatile columbiene au declarat in timpul noptii stare de urgenta ”economica, sociala si ecologica” in timp ce localnicii au inceput sa ingroape primele victime ale unui torent de noroi din Mocoa. Un numar de 262 de persoane si-au pierdut viata pana in acest moment dupa ce un torent de noroi a acoperit un oras columbian, printre morti numarandu-se cel putin 43 de copii, transmite BBC.

UPDATE Autoritatile columbiene au ridicat bilantul acestei tragedii la 290 de morti.

Presedintele Juan Manuel Santos a anuntat ca autoritatile vor directiona 40 de miliarde de pesos columbieni, adica aproximativ 13,9 milioane de dolari, spre ”prioritatile umanitare”.

Salvatorii cauta in continuare supravietuitori, in timp ce localnicii au inceput sa ingroape primele victime ale ucigasului torent de noroi.

Reprezentantii Crucii Rosii au sustinut ca salvatorii au la dispozitie cel putin 72 de ore pentru a-i scoate de sub daramaturi pe supravietuitori inainte de a fi prea tarziu. Totusi, localnicii nu mai au sperante ca-si vor gasi in viata rudele, care au disparut dupa ce un torent masiv de noroi si pietre a acoperit orasul Mocoa.

Sinistratii asteapta ajutor umanitar din partea executivului de la Bogota.

Autoritatile au trimis pana la 40 de tone de ajutoare umanitare spre localitatea distrusa de torent, inclusiv 2.000 de kituri alimentare si 1.000 de corturi. Presedintele Santos a anuntat ca alte 7.000 de paturi si 6.000 de covoare au ajuns in Mocoa.

Rebelii FARC s-au oferit sa ajute la reconstruirea orasului distrus de torent, dar implicarea acestora in operatiunile umanitare nu a primit inca aprobare din partea Guvernului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.