Un adolescent american a pledat vinovat luni de complot, in numele gruparii jihadiste Stat Islamic, in vederea asasinarii Papei Francisc in timpul vizitei sale in Statele Unite, in 2015.

Santos Colon, 17 ani, originar din New Jersey, a incercat sa recruteze un lunetist pentru a trage asupra papei si sa declanseze explozibili in cadrul mesei oficiate la Philadelphia, pe 27 septembrie 2015, care inchidea o adunare mondiala a familiilor, potrivit departamentului american al Justitiei, transmite AFP.

Dar Colon a recrutat fara sa stie un agent FBI sub acoperire si a fost astfel arestat cu 12 zile inainte de data prevazuta pentru aceste atentate.

El a pledat vinovat de tentativa de sustinere materiala a unei organizatii "teroriste" si risca pana la 15 ani de inchisoare.

Colon a incercat sa execute atentatele in sprijinul gruparii Stat Islamic si a spus ca a utilizat numele de Ahmad Shakoor, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.