O explozie a avut loc luni intr-o statie de metrou din Sankt Petersburg, ranind mai multe persoane, anunta site-ul rusesc Life News, reputat pentru legaturile apropiate cu serviciile de securitate, scrie Reuters. Putin se afla in Sankt Petersburg.
UPDATE 20:00 Autorităţile ruse au emis mandate de căutare pentru două persoane în urma atacului de luni, de la metroul din Sankt Petersburg, au declarat surse apropiate anchetei pentru Interfax. Bilantul este, in acest moment, de 10 morti si 37 de raniti.

UPDATE 19:45 Presa rusă a publicat luni după-amiază o imagine cu presupusul atacator de la metrou, care ar fi abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou ce călătorea de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut. Ulterior, s-a stabilit ca barbatul cu barba este nevinovat si a fost eliberat.

UPDATE 19:30 Autorităţile din Sankt Petersburg au declarat trei zile de doliu, începând de marţi, după explozia de la metrou, relatează Sputnik News.

UPDATE 19:00 Autorităţile din Sankt Petersburg au declarat stare de urgenţă la instituţiile de învăţământ din oraş, a anunţat Comitetul Educaţional din oraş, citat de TASS.

UPDATE 16:14 Surse apropiate anchetei au declarat pentru Interfax ca explozia de la metroul din Sankt Petersburg a fost provocata fie de un atacator sinucigas, fie de un pachet-capcana care a fost lasat cand trenul stationa la Piata Sennaia.

UPDATE 16:00
Autoritatile au luat masuri suplimentare de securitate la metroul din Moscova, dupa explozia de la Sankt Petersburg. Presa locala scrie despre circa 50 de raniti, inclusiv copii, in timp ce Ministerul pentru Situatii de Urgenta a furnizat un bilant care arata cel putin 20 de raniti.

UPDATE 15:50 Toate statiile de metrou din Sankt Petersburg au fost evacuate si inchise.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Presedintele Vladimir Putin, care se afla in Sankt Petersburg, a fost informat despre incident. Acesta le-a transmis condoleante familiilor celor decedati. Autoritatile iau in calcul toate pistele privind explozia de la metroul din Sankt Petersburg, inclusiv pe cea terorista.

"Explozia a avut loc intr-unul dintre vagoane. Exista victime", a precizat pentru agentia Ria Novosti o sursa din serviciile de securitate, potrivit Reuters. Trei statii de metrou au fost inchise.

Potrivit agentiei oficiale Tass, cel putin 10 persoane au fost ucise.

Agentia RIA afirma ca ar fi vorba de explozii la doua statii de metrou.

Sputniknews afirma ca ar fi vorba de statii de metrou "Sennaya Ploschad" si "Technologichesky Institute".

Agentia Interfax, preluata de Reuters, relateaza, citand surse, ca ar fi vorba de un dispozitiv exploziv umplut cu srapnel, arata HotNews.

Citeste si:
Programul metroului în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie
Programul metroului în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.