Presedintele american, Donald Trump, afirma ca este pregatit "sa rezolve" singur problema nord-coreeana, fara ajutorul Chinei.

Afirmatiile lui Trump, citate de Financial Times, vin cu cateva zile inainte de vizita la Washington a omologului sau chinez, Xi Jinping, scrie Agerpres. "In cazul in care China nu va rezolva Coreea de Nord, vom face noi acest lucru", a declarat presedintele american.

Intrebat daca este posibil ca Statele Unite sa actioneze singure, fara sa astepte ajutorul Chinei, Donald Trump a raspuns: "Absolut", fara sa ofere mai multe detalii.

"China va decide daca ne ajuta cu Coreea de Nord (...) Daca nu vor face acest lucru, nu va fi bine pentru nimeni", a adaugat liderul administratiei de la Casa Alba intr-un interviu pentru Financial Times.

Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a declarat la randul sau ca Statele Unite intentioneaza "sa puna presiune" pe China pentru ca aceasta "sa actioneze" impotriva cursei inarmarii nucleare a Coreii de Nord.

''Singura tara care poate stopa Coreea de Nord este China si ei o stiu (...) Ei trebuie sa actioneze si noi vom continua sa punem presiune pe China pentru a actiona'', a afirmat Nikki Haley intr-un interviu difuzat duminica de postul de televiziune ABC, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.