Peste 3.500 de oameni au fost evacuate din nordul statului australian Queensland, care se pregateste luni pentru ciclonul Debbbie, ce se anunta cea mai puternica furtuna care afecteaza regiunea in ultimii sase ani, relateaza The Guardian.

Ciclonul tropical, upgradat la categoria trei luni, urma sa ajunga pe uscat intre Bowen si Ayr, marti dimineata. Meteorologii se asteapta ca pana atunci ciclonul sa ajunga la categoria patru, ceea ce ar insemna ca va fi cel mai puternic din regiune dupa Yasi, in 2011.

Furtuna ar urma sa fie insotita de rafale de vant cu viteze de pana la 230 de kilometri pe ora.

Premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk, a declarat luni dimineata ca alti 2.000 de oameni vor fi evacuati din regiunea Bowen, alaturandu-se celor 3.500 care au parasit deja zona aflata intre Home Hill si Proserpine.

Ciclonul se indreapta mai spre sud decat se credea initial si ar putea afecta pana la 100 de kilometri de coasta, scrie News.ro.

Autoritatile au deschis adaposturi pentru pana la 700 de oameni in Bowen si Proserpine, iar autobuze transporta persoanele evacuate din orasele aflate mai la nord pana la Cairns.

Palaszczuk a avertizat locuitorii sa nu astepte pana este prea tarziu pentru a pleca si ca fereastra de timp se “inchide drastic”.

Voluntari din serviciile de interventie in situatii de urgenta, precum si angajati din Ministerul Apararii, Politie si serviciile de alimentare cu energie electrica au fost mobilizati in regiune, unde peste 100 de scoli si 107 centre de ingrijire timpurie au fost inchise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.