Uniunea Europeana va disparea, a declarat duminica Marine Le Pen, candidata de extrema-dreapta la alegerile din Franta, promitand ca va apara Franta de globalizare, relateaza Reuters.

Impulsionata de victoria neasteptata a lui Donald Trump in alegerile din Statele Unite si de votul pentru iesirea Marii Britanii din UE, sefa Frontului National, partid eurosceptic si antiimigranti, a subliniat la un miting electoral din Lille ca alegerile din Franta vor fi urmatorul pas in ceea ce a descris drept "o rebeliune globala a popoarelor".

Uniunea Europeana va muri pentru ca oamenii nu o mai vor (…), imperiile arogante si hegemonice sunt destinate sa piara”, le-a spus Le Pen sustinatorilor sai.

A venit momentul sa infrangem globalizatorii”, a adaugat ea, acuzandu-i pe principalii sai rivali, Emmanuel Macron, de centru, si conservatorul Francois Fillon, de “tradare” pentru politicile pro-UE si pro-piata libera pe care le promoveaza.

Ea a dat, insa, asigurari ca va incerca sa inlocuiasca blocul comunitar cu o “alta Europa”, o “Europa a popoarelor”, bazata pe o cooperare intre natiuni.

Trebuie actionat intr-un mod rational, bine-pregatit. Nu vreau haos. In cadrul calendarului de negocieri pe care vrea sa il implementez (…), (retragerea din Zona – n.r.) euro ar fi ultimul pas, pentru ca vreau sa astept rezultatul alegerilor din Germania, din toamna, inainte de o renegociere”, a adaugat politiciana.

Sondajele de opinie o crediteaza pe Le Pen cu un rezultatul bun in primul tur de scrutin al alegerilor, din 23 aprilie, dar anunta o infrangerea sa in al doilea tur, din 7 mai, cand ar urma sa il infrunte pe Macron.

Cu toate acestea, numarul mare de alegatori indecisi inseamna ca rezultatul este imprevizibil si ca motivarea oamenilor sa iasa la vot va fi cruciala, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.