Dupa ce cancelarul german si-a amanat vizita pe care trebui sa o efectueze pe 14 martie la Casa Alba din cauza unei furtuni violente de zapada care a lovit nord-estul Statelor Unite, astazi presedintele Donald Trump o va gazdui pe Angela Merkel la Casa Alba, transmite Reuters.

Scopul acestei intrevederi este de a modela relatia de lucru dintre cei doi lidei si de a evidentia legaturile puternice dintre cele doua tari, dupa o serie de replici recente tensionate, noteaza hotnews.ro, care citeaza AFP.

"Eu o respect, imi place,, dar nu o cunosc"
, a declarat Trump la mijlocul lunii ianuarie.

La randul sau, potrivit unui oficial al guvernului german, cancelarul merge in SUA "fara prejudecati".

"Este intotdeauna mai bine sa se discute impreuna decat vorbind unul despre altul"
, a spus un oficial de la Casa Alba.

Presedintele american Donald Trump ii va cere sfaturi cancelarului Angela Merkel privind cum sa trateze cu presedintele rus Vladimir Putin, au declarat oficiali americani.

“Asteptarile mele sunt ca vor avea o intalnire foarte pozitiva, cordiala”, a spus unul dintre oficialii citati sub acoperirea anonimatului.

Trump si-a exprimat in repetate randuri dorinta pentru relatii mai bune cu Rusia, insa o parte dintre membrii cabinetului sau sunt sceptici.

“Presedintele va fi foarte interesat sa auda opiniile cancelarului privind experienta sa in interactiunile cu Putin”, a explicat un oficial. “Va fi foarte interesat sa auda punctele ei de vedere privind cum este sa ai de-a face cu rusii”, a adaugat el.

Trump ii va cere sfatul lui Merkel privind ce rol pot juca Statele Unite in eforturile diplomatice de rezolvare a conflictului din estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.