Un atac armat s-a soldat cu cel puţin doi răniţi la un colegiu din oraşul Grasse, în sudul Franţei, au declarat surse din poliţie pentru BFMTV. De asemenea, autorul reţinut este un elev în vârstă de 17 ani, care era înarmat cu o puşcă, două pistoale şi două grenade, relatează Reuters.

UPDATE 15:15 Bilantul atacului armat de la un liceu din Grasse, din sudul Frantei, a fost revizuit la opt raniti

Potrivit primelor informatii, un elev puternic inarmat a intrat in liceu si a deschis focul asupra directorului. Acesta din urma si inca o persoana au fost ranite usor.

Autoritatile locale au explicat ca principalul suspect nu avea cazier penal inainte de acest atac armat. Reprezentantii primariei au precizat ca este vorba de un incident armat care a pornit intre doi elevi si nu exista niciun indiciu cu privire la o motivatie terorista.

Scoala se afla la doar 15 kilometri distanta de Cannes. Fortele speciale RAID se afla la fata locului, iar populatia din jur a fost indemnata sa ramana in case.

Guvernul a emis inclusiv o alerta de atentat prin intermediul aplicatiei mobile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.