Si a castigat.

Poate nu e un lucru comun pentru multi parinti sa le ceara copiilor lor bani inapoi, daca au avut un semestru suplimentar, insa un tata din Austria si-a dat fiica in judecata pentru ca a petrecut cu 3 semestre mai mult la facultate.

Tanara studia arhitectura la Universitatea din Viena, unde studiile se finalizeaza dupa 8 semestre, insa aceasta a reusit sa-si finalizeze studiile dupa 13 semestre, asa ca tatal ei a considerat ca nu era obligat sa o sustina financiar mai mult decat trebuia.

Tatal a pierdut initial primele doua judecari, insa a castigat la Curtea Suprema din Austria, care a stabilit ca parintele trebuia sa o sustina pentru doar 10 semestre. In cele din urma, instanta a obligat-o pe fata acestuia la plata a 24.000 de euro catre tatal sau si 8.000 de euro cheltuieli judiciare.

Un ziar local relateaza evenimentul spunand ca se ajunge la acesta situatie pentru ca deseori nu exista comunicare intre parinti si copii.

Presa din Austria citata de Euronews relateaza ca acesta nu e un caz izolat, astfel de situatii intalnindu-se in alte sase procese disputate si puse pe rol de aceeasi firma de avocatura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.