Un judecator federal din Hawaii a blocat noul ordin executiv al presedintelui Donald Trump privind restrictiile de calatorie pentru imigrantii din sase tari cu populatie majoritar musulmana, ordin care ar trebui sa intre in vigoare pe 16 martie, potrivit AFP.

Potrivit judecatorului federal Derrick Watson, ordinul lui Trump are la baza criterii religioase, ceea ce incalca legea fundamentala a SUA.

Ordinul mentine interdictia intrarii in Statele Unite, pe o perioada de 90 de zile, a cetatenilor Iranului, Libiei, Siriei, Somaliei, Sudanului si Yemenului, dar nu si ai Irakului, si aplica restrictiile doar noilor solicitanti de vize.

Documentul suspenda, de asemenea, intrarea pe teritoriul american, pe o perioada de 120 de zile, a tuturor refugiatilor.

In cursul unei reuniuni publice la Nashville (sud), presedintele american a denuntat decizia "eronata" a unei justitii care, in opinia sa, comite astfel "un abuz de putere fara precedent". El a promis ca va merge pana la Curtea Suprema.

Hawaii a fost primul stat american care a anuntat ca sesizeaza instanta pentru a opri decizia lui Trump, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.