Procesul unui blogger rus pus sub acuzare dupa ce a prins pokemoni intr-o biserica si a realizat si o intregistrare video pe aceasta tema pe care a difuzat-o apoi pe internet a inceput luni la Ekaterinburg, in Muntii Ural, relateaza AFP.

Ruslan Sokolovksi, 22 de ani, risca pana la sapte ani de inchisoare pentru incitare la ura si insulta fata de sentimentele religioase ale credinciosilor. Acest caz pare sa fie unul similar cu al solistelor de la Pussy Riot, tinerele condamnate la doi ani de inchisoare pentru o "rugaciune punk" impotriva lui Vladimir Putin, in 2012, in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

"Nu am avut intentia de a jigni pe nimeni", s-a aparat tanarul in fata tribunalului, adaugand ca este gata sa-si ceara scuze, potrivit unei inregistrari de la proces difuzate de postul rus Life News.

Ruslan Sokolovski a pledat "nevinovat" si a afirmat ca a difuzat inregistrarea video pe YouTube "in scop critic si polemic".

Ateu declarat si enervat de o emisiune televizata care arata ca este riscant din punct de vedere juridic sa joci Pokémon Go intr-o biserica, el a decis sa faca acest lucru in catedrala din Ekaterinburg, construita pe locul executiei, in 1918, a ultimului tar al Rusiei, Nicolae al II-lea, si al familiei sale.

Tanarul s-a filmat prinzand mai multe creaturi virtuale in timpul unei slujbe, iar in videoclipul pe care l-a realizat pe fundal se aude o falsa rugaciune punctata de blesteme. El a iesit apoi din biserica si a afirmat ca regreta ca n-a putut sa-l prinda pe "Pokemonul cel mai rar dintre toti: Iisus".

Postat la 11 august pe YouTube, videoclipul a fost vizionat de peste 1,6 milioane de ori.

Biserica ortodoxa rusa l-a acuzat pe blogger de blasfemie.

"Nu le-am cerut oamenilor sa-mi priveasca videoclipurile", a declarat tanarul intr-o pauza a procesului. "Cine este Biserica ortodoxa pentru ca eu sa ma caiesc in fata ei?", a adaugat el, potrivit media ruse citata de Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.