Australia de Sud, unul dintre statele Australiei, se confrunta cu o criza energetica majora - din cauza caldurii consumul a crescut, preturile au crescut si ele si guvernul e nevoit sa intrerupa frecvent alimentarea cu energie electrica deoarece productia nu face fata consumului.

Fondatorul Tesla spune ca poate ajuta statul australian construi o ferma de baterii de stocare de 100MW in termen de 100 de zile, altfel va furniza sistemul gratuit.

Elon Musk, fondatorul miliardar al gigantului auto electric Tesla lanseaza o provocare inedita pentru guvernul statului Australia de Sud si pentru guvernul federal australian: poate rezolva problemele energetice ale statului prin construirea si instalarea unui sistem de baterii de stocare de 100MW in termen de 100 de zile, altfel, totul este gratuit.

Joi, Lyndon Rive, vicepresedintele pentru produsele energetice a declarat ca Tesla ar putea instala sistemul de stocare de 100-300 megawati ora care ar fi necesar pentru a rezolva criza de energie care a provocat cresteri ale preturilor si intreruperi ale furnizarii de electricitate. Gratie noii fabrici de productie din Nevada, Rive spune ca Tesla ar putea instala sistemul in 100 de zile.


Mike Cannon-Brookes, co-fondatorul australian al startup-ului Atlassian l-a intrebat pe Elon Musk pe Twitter daca Tesla are cu adevarat posibilitatea de a instala sistemul si daca declaratia lui Rive a fost serioasa. Musk a raspuns ca „Tesla ar putea face acest lucru in 100 de zile de la semnarea contractului, sau furnizeaza sistemul gratuit”, adaugand: „E suficient de serios pentru tine?”.

Senatorul partidului Verzilor Sarah Hanson-Young a intervenit si ea in dialogul celor doi si l-a invitat pe Musk la o discutie, relateaza Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.