Vicepresedintele Mike Pence a utilizat un server privat de e-mail pentru a discuta subiecte extrem de sensibile si probleme de securitate nationala in timpul mandatului de guvernator al Indianei.

De asemenea, acest server privat de e-mail a fost in vara anului trecut tinta unui atac cibernetic al hackerilor, adica cu o luna inainte de nominalizarea sa pentru pozitia de vicepresedinte al lui Donald Trump, transmite Reuters.

In timpul campaniei electorale, vicepresedintele a criticat-o dur pe Hillary Clinton pentru utilizarea unui server privat de e-mail in timpul mandatului ei la conducerea Departamentului de Stat.

Pence a acuzat ca un asemenea comportament din partea fostului secretar de stat a reprezentant o amenintare la adresa securitatii nationale si ca acest server privat de e-mail putea sa fie tinta hackerilor.

Agentii FBI nu au descoperit niciodata daca hackerii au reusit sa intre in serverul privat de e-mail al democratei Hillary Clinton si au dezmintit declaratiile facute in acest sens de Guccifer, insa nu acelasi lucru se poate spune despre Mike Pence.

"Asemenea altor guvernatori, in timpul mandatului sau de guvernator al Indianei, Mike Pence a utilizat un server de e-mail guvernamental, precum si unul personal", a declarat un reprezentant al biroului vicepresedintelui Statelor Unite.

In Indiana, legislatia nu interzice demnitarilor sa utilizeze conturi personale de e-mail.

Dupa ce un hacker a reusit in iunie 2016 sa-i sparga adresa personala de e-mail al lui Mike Pence, guvernatorul pur si simplu si-a deschis un nou cont pe AOL, scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.