Slovenia permite, incepand de vineri, casatoriile intre persoane de acelasi sex in baza unei legi care le acorda cuplurilor gay in mare masura aceleasi drepturi ca si celor heterosexuale.

Cuplurile de acelasi sex vor avea voie sa se casatoreasca, legal, dar nu si sa adopte copii, scrie Digi24.ro, care citeaza Agerpres.

Legea in Slovenia a fosta adoptata in urma cu 10 luni, dupa ce, in cadrul unui referendum din decembrie 2015, a fost respins un proiect care le-ar fi dat si dreptul cuplurilor gay sa adopte copii.

Cuplurile homosexuale din Slovenia, tara membra a UE cu o populatie de doua milioane de locuitori, aveau voie din 2006 sa-si inregistreze relatia si sa adopte copii rezultati dintr-o relatie anterioara a unui partener, dar nu si copii ai altora.

Activistii gay sunt de parere ca mai raman inca multe de facut in Slovenia. In afara de faptul ca nu au voie sa adopte copii, le este interzisa si inseminarea artificiala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.