Agentii FBI au respins o solicitare recenta venita de la Casa Alba, in care li se cerea sa cenzureze in mod public acele articole de presa care expuneau discutiile controversate purtate de asociatii presedintelui Donald Trump cu reprezentantii Rusiei.

Un reprezentant al administratiei prezidentiale a explicat ca o asemenea solicitare a fost formulata doar dupa ce FBI a sugerat ca nu crede in veridicitatea materialelor aparute in presa cu privire la legaturile dintre asociatii lui Trump si Rusia, transmite CNN.

Reprezentantii Casei Albe au cerut sprijinul mai multor agentii guvernamentale, pentru a declara ca informatiile aparute in presa erau false si ca nu au existat discutii cu Rusia.

Insa, sunt cel putin bizare discutiile directe dintre Casa Alba si FBI, intrucat exista restrictii vechi de decenii cu privire la asemenea contacte intre institutiile Statelor Unite.

O asemenea solicitare venita din partea administratiei prezidentiale reprezinta o incalcare a procedurii care limiteaza comunicarea in timpul unei anchete desfasurate de catre FBI.

"Nu am incercat sa eliminam materialele de presa. Le-am cerut (jurnalistilor - n.red.) sa spuna adevarul", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, conform Ziare.com.

Aceste discutii controversate au inceput la doar o zi dupa aparitia primelor informatii in presa, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o seful de cabinet de la Casa Alba, Reince Priebus, impreuna cu vicedirectorul FBI, Andrew McCabe.

Casa Alba a disputat initial veridicitatea informatiilor aparute in presa, iar Priebus i-a spus lui McCabe ca jurnalistii NY Times supraestimeaza informatiile pe care le are despre aceste contacte FBI.

Ulterior, Reince Priebus a luat legatura cu Andrew McCabe si James Comey, cerandu-le celor doi sa vorbeasca cu reporterii pentru a disputa respectivele materiale aparute in presa din Statele Unite.

Directorul FBI a respins imediat solicitarea, intrucat exista o ancheta in desfasurare cu privire la presupusele legaturi dintre asociatii presedintelui Donald Trump si Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.