Aproape 1,4 milioane de copii risca sa moara din cauza foametei anul acesta, in Sudanul de Sud, Nigeria, Somalia si Yemen, a avertizat UNICEF.

Guvernul din Sudanul de Sud si ONU au declarat oficial, luni, stare de foamete in mai multe zone ale tarii. Este pentru prima oara in sase ani cand niste autoritati au decretat stare de foamete, relateaza Sky News.

In aceasta tara, peste 270.000 de copii sufera de malnutritie severa, au atras atentia reprezentantii UNICEF, in timp ce asociatia Salvati Copiii sustine ca peste un milion de copii se afla in pragul foametei.

In Yemen, tara ravasita de razboi de aproape doi ani, 462.000 de copii sufera de malnutritie acuta, iar 450.000 sunt in aceeasi situatie in nord-estul Nigeriei, regiune controlata de teroristii de la Boko Haram.

De asemenea, seceta din Somalia a adus 185.000 de copii in pragul foametei, iar numarul lor este de asteptat sa creasca in urmatoarele luni la 270.000, a aratat UNICEF conform Ziare.com.

In acest context, directorul UNICEF Anthony Lake a facut apel la actiune rapida. "Inca putem salva multe vieti", a declarat el.

Ambasadorii Consiliului National al ONU vor calatori in Nigeria, Camerun, Ciad si Niger luna viitoare, pentru a atrage atentia la nivel international in legatura cu criza umanitara cauzata de conflictul cu militantii Boko Haram.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.