Autoritatile malaeze au inregistrat mai multor tentative de intrare prin efractie, care au vizat doar in ultimele zile morga unde este tinut trupul lui Kim Jong Nam. De asemenea, persoanele implicate in aceste tentative au vizat in mod special sa obtina acces in camera unde este tinut fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, transmite The Guardian.

Nu exista informatii despre suspectii implicati in incercarile de intrare prin efractie de la morga, insa diplomatii nord-coreeni au incercat sa opreasca necropsia lui Kim Jong Nam si au insistat ca trupul cetateanului nord-coreean sa fie predat regimului de la Phenian.

”Stim ca au existat tentative de intrare prin efractie in morga spitalului. Am fost nevoiti sa luam precausii. Nu vom permite nimanui sa patrunda in morga”, a declarat comandantul de politie Khalid Abu Bakar.

Sute de membri ai fortelor speciale malaeze au fost desfasurati pentru a pazi morga unde este tinut Kim Jong Nam.

O adevarata disputa diplomatica a izbucnit intre Malaysia si Coreea de Nord in urma asasinarii lui Kim Jong Nam, dupa ce autoritatile malaeze au anuntat ca nu au de gand sa predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean pana ce nu vor primi o mostra de ADN din partea familiei Kim.

Kuala Lumpur a anuntat inclusiv rechemarea ambasadorului malaez de la Phenian, dupa ce diplomatii nord-coreeni au pus presiuni pentru a opri efectuarea unei necropsii si au cerut eliberarea imediata a cadavrului lui Nam, conform News.ro.

Intre timp, diplomatii nord-coreeni au respins drept absurda solicitarea unei probe ADN, sustinand ca au dreptul sa ceara eliberarea oricarui cadavru, atat timp cat persoana decedata avea un pasaport emis de catre Phenian.

Ambasadorul Kang Chol a sustinut ca nu poate sa aiba incredere in ancheta autoritatilor malaeze cu privire la moartea lui Kim Jong Nam, intrucat acestea colaboreaza cu sud-coreenii pentru a arunca vina pe regimul de la Phenian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.