Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, si-a numit sotia, Mehriban Alieva, prim-vicepresedinte al republicii, anunta serviciul de presa al sefului statului azer, citat de agentia de presa RIA Novosti in pagina sa electronica.

Potrivit Constitutiei azere, prim-vicepresedintele republicii preia atributiile presedintelui, in cazul in care acesta nu este in masura sa le exercite.

In septembrie trecut, in Azerbaidjan a avut loc un referendum privind modificarea Constitutiei, care a fost contestat de opozitie si diferite organizatii pentru apararea drepturilor omului, scrie Digi24 care citeaza Agerpres. Printre modificarile votate figureaza extinderea mandatului presedintelui de la cinci la sapte ani, instituirea functiei de prim-vicepresedinte al republicii si scaderea la 35 de ani a varstei de la care o persoana poate candida la functia de presedinte al tarii.

Functia de prim-vicepresedinte, ale carei prerogative le depasesc pe cele ale premierului, a fost vacanta pana la numirea sotiei lui Aliev.

Ilham Aliev (56 de ani), conduce cu o mana de fier Azerbaidjanul de la decesul tatalui sau, Gheidar Aliev, in 2003. Acesta din urma s-a aflat la putere timp de zece ani, incepand cu 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.